Djur i Balans - Linn Jägare

Företagets namn Djur i Balans

Jag ser djuret i en helhet, jag tittar inte bara på en liten del utav ditt djur utan försöker lösa de som besvärar djuret utifrån ett helhetsperspektiv. Jag arbetar utifrån varje individ med individbaserad undersökning och rehabilitering som gör att du kan känna att ditt djur är i trygga händer i en lugn mindre klinikmiljö utan stress. Precis som för oss människor så kan djuren få fysiska problem som ex smärta när de är stressade och mår dåligt mentalt och tvärtom att djuret har smärta och blir aggressiv eller rädd. Att se djuret i en helhet - en kropp och en själ i harmoni är viktigt för mig. 


Jag arbetar med stort engagemang och vänligt bemötande för att tillgodose de många och individuella behov djuret och djurägaren har inom friskvård, rehabilitering och träning.


HEMBESÖK

Jag erbjuder även hembesök inom Uppsala, om ditt djur inte vill åka till mottagningen eller om det är svårt för dig som djurägare att ta dig hit. Ring för bokning av hembesök

Laserbehandling på rygg
Laserbehandling på rygg
Undersökning på hemmaplan
Undersökning på hemmaplan

Djursjukgymnast Linn Jägare 

Legitimerad Sjukgymnast. Legitimerad Djursjukskötare. 

Linn är även diplomerad hundmassör samt utbildar sig nu även till hundinstruktör/hundpsykolog för att kunna hjälpa och förstå hunden ännu bättre. Linn har flertal kurser inom veterinärmedicin och utbildar/uppdaterar sig ständigt.          

Linn är ledamot i styrelsen LSVET - legitimerade sjukgymnaster inom veterinärmedicin som tillhör fysioterapeuterna - Professions- och fackförbundet för fysioterapeuter (sjukgymnaster). 

Linns specialinriktning är veterinärmedicinsk friskvård/rehabilitering av hund och katt, men intresserar sig även för häst, och har även hand om gnagare, fåglar och reptiler med olika muskuloskeletala symtom/diagnoser.  Linn har ett stort intresse för ortopedi och neurologi. Hon har erfarenhet som sjukgymnast från humanvården där fokus legat på led- och muskelrelaterade besvär och idrottsskador, men även hemsjukvård och boende med geriatrisk vård. 

Linn har planer på att vidareutbilda sig med att läsa en master i animal physiotherapy inom snar framtid. 

Tidigare arbetsplatser

Linn har arbetat inom veterinärmedicin på Anicura Albano Djursjukhus 2015-2017 med främst hund & katt som patient på rehabiliteringsavdelningen, hältmottagningen med ortopeder, samt konsulterat akuta skador på akutmottagningen och vård/rehabilitering med inneliggande djur.  Linn har har även arbetat som djursjuksköterska på Ultuna universitetsdjursjukhus, samt på Djurdoktorns veterinärpraktik där klinikens och Linns specialintresse var reptiler, gnagare och fåglar. Linn har haft flertal studenter, både inom human och veterinärmedicin, där både veterinärstudenter och övriga professioner auskulterat.

Hur arbetar en Djursjukgymnast?

Jag arbetar självständigt inom mitt yrke men även i team med olika professioner kring patienten i fråga. Jag önskar att djur som kommer till mig gärna har träffat veterinär innan besöket för att få diagnos och eventuell medicinering samt rätt vård från början. Jag har en diskussion med ansvarig veterinär vid behov. Ett djur som kommer via remiss från veterinär kan få rehabilitering ersatt av sitt försäkringsbolag om rehabilitering ingår.  Jag samarbetar på mottagningen med 2 veterinärer.

Hur går besöket till?

Antingen kommer du med ditt djur till mottagningen, eller så kommer jag hem till er. När djuret träffar mig tas en anamnes d.v.s hur djurägaren upplever symtom både fysiskt och psykiskt, man undersöker sedan djuret i rörelse och i stående från topp till tå där man undersöker neurologi, ledstatus, ledband, muskulatur och allmänt mående. Därefter ställs en funktionsdiagnos, en eventuell behandlingsplan läggs upp med vanligtvis hemövningar och rehabilitering på mottagningen/hemma vid behov. 

För mig som Djursjukgymnast är det oerhört viktigt hur djuret upplever besöket och och ett nybesök är alltid 1 timme för respekt för djuret så ingen stress behövs. Återbesöken varierar mellan 30-60 minuter beroende på behandling. 

Beroende på hur djurägaren har möjlighet tidsmässigt, ekonomiskt etc, kan dj.ägaren välja att göra ett nybesök, få hemövningar och komma på ett eller flera återbesök för kontroll, och sköta rehabiliteringen hemma självständigt med hemövningar. Jag föredrar alltid att djuret kommer på behandling hos mig för att hålla koll på processen i rehabiliteringen.  Vid återbesök kontrollerar jag hur träningens framskridit och om ändringar måste göras i behandlingsplanen.


Övriga Kurser som jag gått:


Jag vidareutbildar mig ständigt inom veterinärmedicin och det jag verkligen brinner för är rehabilitering och friskvård samt kombinationen med djur.

Jag har gått flertal utbildningar inom rehab på djur. 


Den kunskap jag har idag har jag fått från både tidigare arbetsplatser, kurser, ledarengagemang, mitt hundintresse med hundträning, praktikplatser och privatliv såklart, men jag är långt ifrån fullärd! Jag är nyfiken på det mesta inom fysioterapi och inser att ju mer jag läser desto mer finns att lära, men detta gör mig enbart mer intresserad av detta fantastiska yrke! Sjukgymnastik idag är ett stort område där det finns mycket möjligheter. Vi sjukgymnaster håller individer mer friska, om inte annat kan vi arbeta mycket preventivtMin Bakgrund

Sedan jag var barn har djur fascinerat mig. Det är något visst med deras otroliga överseende med oss tvåbeningar.

Djuren har betytt oerhört mycket för mig i hela mitt liv.

Jag är därför väldigt tacksam att kunna dela med mig av mina erfarenheter och kunskaper till djurägare. Genom kunskap kan man bättre förstå djurens språk och signaler och därigenom göra medvetna val.