Våra tjänster

Mottagningen är en plats där vi vill att ditt husdjur känner sig trygg och får bästa möjliga vård.


Till mottagningen kommer hundar och katter och andra djur i alla storlekar! Jag rehabiliterar till exempel diskbråck, korsbandsskador, artros, spondylos eller tillväxtsjukdomar. 


Vi sponsrar Hanna Erikssons hund "Nix"
Vi sponsrar Hanna Erikssons hund "Nix"

FRISKVÅRD

Var steget före

Djur kan få precis som vi människor lite ont i muskulaturen emellanåt, vilket kan göra att de kompenserar med andra muskler som i längden kan påverka leder och ligament negativt - detta för att djur är av naturen lata och vill spara energi, vilket gör att det ofta kompenserar med andra delar av kroppen. De kan inte som vi människor förstå att de ska använda hela kroppen i balans. De är där jag som djursjukgymnast kommer in och kan förebygga, lindra, hjälpa och få balans i kroppen igen. 

Jag förebygger hellre skador i kroppen på ditt djur genom att göra en sjukgymnastisk undersökning en s.k. "friskvårdskontroll" årligen, till exempel inför- eller efter tävlingssäsong eller i samband med vaccination.

Jag ser helst att man gör en kontroll på sin valp/unghund redan under första levnadsåret då många tillväxtsjukdomar dyker upp tidigt i livet redan från 4-6 mån ålder beroende på ras. Då kan vi hitta, förebygga och hjälpa individen i redan ung ålder. Sen vid 1 års vaccinationen, och sen beroende på aktivitet och ras men ca 1-2 ggr årligen. 

REHABILITERING

Syftet med rehabilitering är att djuret ska kunna återgå till sin tidigare funktion efter skada/operation, eller att ge djuret högt välbefinnandet med ett så aktivt liv som möjligt. 

 Rehabilitering förebygger nya skador och underlättar läkning och hjälper din vän att återhämta sig efter en skada/operation snabbare och mer smärtfritt. 

En bra rehabilitering är lika viktig som operationer eller mediciner för att ditt djur ska få så hög livskvalitet som möjligt. 

Vanligtvis gör en veterinär en första bedömning av ditt djurs problem och allmänna hälsostatus innan besöket hos en djursjukgymnast. Ni remitteras sedan till djursjukgymnasten som tillsammans med dig lägger upp en behandlingsplan för fysioterapi/sjukgymnastik som individanpassas till dig och ditt djur. 


KURS / FÖREDRAG

Håll utkik efter kurs & föreläsning inom veterinärmedicin här! 

Vill du eller din klubb att jag håller en föreläsning? 

Kontakta mig för offert och vidare diskussion.