Friskvård

Vi sponsrar Hanna Erikssons hund "Nix"
Vi sponsrar Hanna Erikssons hund "Nix"

FRISKVÅRD

Var steget före

Djur kan precis som vi människor få ont i muskulaturen emellanåt, vilket kan göra att de kompenserar med andra muskler som i längden kan påverka leder och ligament negativt.  I det långa loppet kan detta ge skador och som en ond spiral orsaka mer smärta. 

Djuren har inte samma insikt som oss människor att de ska använda hela kroppen i balans. Det är där jag som Djursjukgymnast kommer in och kan förebygga, lindra, hjälpa och få balans i kroppen igen så ditt djur kan leva ett så aktivt liv som möjligt.

Jag förebygger hellre skador i kroppen på ditt djur än att rehabilitera en skada som kunde ha undvikits.

Genom att göra en årlig sjukgymnastisk undersökning s.k. "friskvårdskontroll", till exempel inför- och efter tävlingssäsong eller i samband med vaccination kan skador förebyggas.

Jag ser helst att man gör en kontroll på sin valp/unghund redan under första levnadsåret då många tillväxtsjukdomar dyker upp tidigt i livet, redan från 4-6 mån ålder beroende på ras. Då kan vi hitta, förebygga och hjälpa individen redan i ung ålder. Sedan rekommenderas en kontroll vid 1 års vaccinationen och beroende på aktivitet och ras ca 1-2 ggr årligen. 


Friskvårdsträning i vattentrask, löpband, balansredskapsträning etc. Vi har även vibbplatta. 

Kom in och kika!

                           Friskvård & Rehabilitering för djur i Uppsala med omnejd hund, katt, häst