Blogg

Precis som vi människor kan hundar få åldersrelaterade krämpor i rörelseapparaten. Men de allra flesta mår ändå bra av fysisk aktivitet. Tricket är att anpassa nivån till den egna hundens förutsättningar.

Det är en kronisk ledsjukdom med ett oftast smärtsamt förlopp men som med rätt livsstil och behandling kan ge de flesta hundar & katter med artros få minskad smärta och bättre livskvalitet.

För att hunden ska må bra fysiskt krävs förutom en bra balans & koordination, en god kondition och uthållighet. Det finns också en stark koppling mellan en god kondition och psykisk ork dvs. mental hälsa.

Spondylos

17.01.2018

Jag träffar många hundar och katter med diagnosen Spondylos där ryggvärk är det vanligaste symtomet. Hunden eller katten har perioder av ökad värk i ryggkotpelaren och närliggande muskulatur.

Ingen hund ska behöva ha ont, eller ännu värre leva med kronisk värk.

Idag har vi pratat förebyggande träning och rehab på hund med hundentusiaster på Stockholms mässan. Nästa år kör vi på monter! Så kul att träffa alla möjliga hundraser och människor i olika åldrar som brinner för hund och hundsport.

Djur i Balans slår upp portarna i december månad med Friskvård, rehabilitering, kurs/föreläsning för djur och djurägare.